Wiza Szybko na Google+
Wiza Szybko na YouTube

Wizy do Chin - WizaSzybko.pl

Najbardziej popularnym typem wizy do Chin jest wiza turystyczna. Aby otrzymać wizę do Chin wystarczy tylko kilka chwil (bez stania w kolejkach i dojazdów). Należy przygotować dokumenty: wydrukować i wypełnić wniosek wizowy dostepny poniżej, przygotować paszport, jedno zdjęcie oraz jeśli posiadasz wydruk rezerwacji biletu lotniczego (szczegóły poniżej). Po takim przygotowaniu dokumentów zadzwoń do nas, lub napisz tutaj, żeby umówić sposób przekazania dokumentów (np. kurierem lub dostraczyć dokumenty osobiście). Wiza do Chin będzie do odbioru w naszym biurze lub odesłana kurierem.

Dlaczego muszę wypełniać wniosek papierowy, nie da się tego zrobić on-line?

pytanie

Ambasada Chin przyjmuje WYŁĄCZNIE wnioski papierowe, podpisane przez klienta. Żeby zaoszczędzić czas, ograniczyć niepotrzebne czynności i utrzymać niskie ceny zdecydowaliśmy (w przeciwieństwie do innych pośredników), że zamiast przepisywać u nas wniosek z internetu na papier, wysyłać do podpisu, odbierać od klienta i dopiero składać w ambasadzie, uprościmy procedury i przyśpieszymy proces jak to tylko możliwe najbardziej.

odpowiedz

 

Żeby zapisać wniosek wizowy do Chin na komputerze, bez otwierania go w przeglądarce kliknij tu: wniosek wizowy Chiny.

  Do skutecznego złożenia wniosku będziesz potrzebować nastepujące dokumenty:

  • Paszport ważny minimum pół roku, licząc od daty złożenia go w Wydziale Konsularnym
  • Aktualna fotografia, wykonana nie wcześniej, niż na pół roku przed złożeniem wniosku wizowego. Parametry fotografii: kolorowe zdjęcie na jasnym tle o wymiarach 3,5 x 4,5 cm, twarz z zamkniętymi ustami zajmująca 70-80% fotografii zwrócona prosto, bez nakrycia głowy (oprócz osób noszących nakrycie głowy zgodnie z zasadami swojego wyznania lub tradycji narodowych, pod warunkiem, że z takim nakryciem głowy osoba aplikująca o wizę jest na zdjęciu w swoim paszporcie).
  • Wydruk rezerwacji biletu lotniczego w obie strony (jeśli posiadasz, jeśli nie posiadasz rezerwacji można dokonać za naszym pośrednictwem)

Warto wiedzieć:

  • Pośrednictwo tylko 99,00 PLN
  • Opis procedur  i cennik opłat znajduje się tutajUwaga - zmiana opłat konsularnych od 14.03.2016
  • O innych typach wiz do Chin oraz wymaganych dokumentach, można przeczytać tutaj 
  • Ubezpieczenie na czas podróży, które można u nas zamówić - nie jest wymagane, ale zalecane.

 

Często zadawane pytania o Wizę do Chin

 

Jakie dokumenty są potrzebne do wyrobienia wizy turystycznej do Chin?

pytanie

 Do wyrobienia wizy turystycznej do Chin wymagane są następujące dokumenty: wypełniony i podpisany wniosek wizowy, paszport (ważny co najmniej 6 miesięcy od daty zakończenia wizy i mający co najmniej 5 pustych stron), zdjęcie 3,5cmx4,5cm na wprost na jasnym tle, rezerwacja lotnicza, rezerwacja hotelowa.

odpowiedz

Jaki jest czas oczekiwania na wizę do Chin?

pytanie

 Wizę do Chin możemy wyrobić w dwóch trybach: tryb normalny: czas oczekiwania na wizę wynosi jeden tydzień, lub w trybie ekspresowym: czas oczekiwania na wizę na drugi dzień roboczy pracy konsulatu od dnia złożenia wniosku. Konsulat czynny jest w poniedziałki, środy i czwartki.

odpowiedz

Wybieram się do Hongkongu, czy potrzebuję wizy?

pytanie

 Do 90 dni pobytu w Hongkongu wizy nie obowiązują.

odpowiedz

Co oznacza termin „ najdłuższy z planowanych pobytów w Chinach”?

pytanie

 Jest to sformułowanie dotyczące wizy dłuższej niż na 1 wjazd. Oznacza maksymalną ilość dni jaką zamierzamy spędzić w Chinach podczas jednego z wjazdów. Najlepiej ubiegać się o wizę na możliwie maksymalny czas pobytu (w przypadku wizy turystycznej 30 dni).  

odpowiedz

Czy obcokrajowiec może się ubiegać o wizę do Chin w Warszawie?

pytanie

Obcokrajowiec może ubiegać się o wizę w Warszawie, ale musi posiadać ważną kartę pobytu. Do dokumentów dołącza się ksero karty, ale oryginał należy pozostawić do wglądu.

odpowiedz

WIZA bez wychodzenia z domu

 

Wiza_szybko.jpg


Korzystając z Wiza Szybko załatwisz wizę bez wychodzenia z domu, bez poprawiania błędów, bez wypełniania papierowych formularzy, bez czekania w długich kolejkach. Łatwe i szybkie - takie jest zamawianie wizy z Wiza Szybko. Gwarantujemy skuteczne złożenie wniosku, brak ukrytych kosztów i w pełni kompleksową usługę.
 

jak to działa?  strzaleczka.jpg

Oferta biznesowa

 

Oferta_biznesowa.jpg


Organizujesz wyjazd dla pracownika lub większej grupy na konferencję lub szkolenie? Potrzebujesz większą ilość wiz dla pracowników? A może zajmujesz się organizowaniem wycieczek? Niezależnie czy potrzebujesz tylko wiz, czy pomoc w pełnej organizacji wyjazdu - sprawdź naszą ofertę dla firm - możemy dać Ci znacznie więcej niż myślisz.

czytaj więcej  strzaleczka.jpg

Kontakt

 

Kontakt.jpg

Wiza Szybko


ul. Podczaszyńskiego 17 A, lok 1.
01-866 Warszawa

)4.01 i 05.01.2017 biuro jest czynne do godz. 15.00
tel. 22 350 69 49 (pon - pt  9.00-17.00)
tel. 22 349 22 89
fax22 349 28 81
email:

więcej  strzaleczka.jpg