tel. 22 350 69 49

Wietnam:

Koszt wizy:
Pośrednictwo
50 zł
Promesa wizowa
45 zł
Koszt wizy: 95 zł

Najbardziej popularnym typem wiz do Wietnamu jest wiza turystyczna. Można ją uzyskać składając dokumenty w wietnamskim konsulacie bądź, przy użyciu promesy wizowej, otrzymać ją na lotnisku tuż po przylocie - wiza "on arrival".

Wiza do Wietnamu, ze względu na długość pobytu, może być wizą jednokrotnego lub wielokrotnego przekraczania granicy.

Do uzyskania promesy wizowej, wypełnij kwestionariusz wizowy, dołącz skan paszportu (jedynie strona ze zdjęciem) i poczekaj na wiadomość e-mail z zamawianym dokumentem. Na podstawie otrzymanej promesy, po przylocie, otrzymasz już właściwą wizę "on arrival". Na lotnisku powinieneś posiadać paszport, ważny jeszcze min. pół roku od daty zakończenia podróży oraz dwa zdjęcia. Opłata za wizę "on arrival" wynosi 25 USD (wiza jednokrotna) / 50 USD (wiza wielokrotna).

Aby uzyskać wizę w tradycyjny sposób (wklejana w konsulacie), należy wypełnić kwestionariusz na stronie rządu Wietnamu, przygotować paszport, jedno zdjęcie oraz wydruk rezerwacji biletu lotniczego (szczegóły poniżej). Po przygotowaniu dokumentów dostarcz je do nas osobiście bądź za pośrednictwem kuriera. Gdy wiza do Wietnamu będzie gotowa, skontaktujemy się z Tobą w celu ustalenia sposobu jej odbioru (osobiście w biurze lub przesłanie kurierem).

Po kliknięciu w przycisk powyżej, zostaniesz przekierowany na stronę główną wietnamskiego systemu wizowego, gdzie należy wypełnić formularz wizowy. W razie kłopotów skontaktuj się z nami.

Do skutecznego złożenia wniosku będziesz potrzebować nastepujące dokumenty:

  • Paszport ważny minimum pół roku, licząc od daty zakończenia wyrabianej wizy;
  • Aktualna fotografia, wykonana nie wcześniej, niż na pół roku przed złożeniem wniosku wizowego. Parametry fotografii: kolorowe zdjęcie na jasnym tle o wymiarach 3,5 cm x 4,5 cm, twarz z zamkniętymi ustami zajmująca 70-80% fotografii zwrócona prosto, bez nakrycia głowy (oprócz osób noszących nakrycie głowy zgodnie z zasadami swojego wyznania lub tradycji narodowych, pod warunkiem, że z takim nakryciem głowy osoba aplikująca o wizę jest na zdjęciu w swoim paszporcie).
  • Wydruk rezerwacji biletu lotniczego w obie strony (jeśli nie posiadasz rezerwacji, możesz jej dokonać za naszym pośrednictwem)

Co jeszcze powinienem wiedzieć:

  • Wiza do Wietnamu wydawana jest na okres wpisany we wniosku.
  • Wizy do 14 dni pobytu, najczęściej, wydawane są od ręki bądź na następny dzień roboczy.
  • Pośrednictwo tylko 99,00 PLN
  • Opis procedur i cennik opłat znajduje się tutaj.
  • O innych typach wiz do Wietnamu oraz wymaganych dokumentach, można przeczytać tutaj
  • Ubezpieczenie na czas podróży, które można u nas zamówić - nie jest wymagane, ale zalecane.