tel. 22 350 69 49

Wizy do Chin:

Pośrednictwo
Koszt wizy:

UWAGA!
Od 15.10.2018 r. wnioski o wizy do Chin będą składane przez Chińskie Centrum Obsługi Aplikacji Wizowych w Warszawie. W związku z tym następują zmiany w cenniku.
Wnioski też będą rozpatrywane w krótszym terminie.

W chwili obecnej konsulat Republiki Chińskiej umożliwia składanie dokumentów na wizę biznesową w trybie super ekspres, które realizowane są na następny dzień roboczy pracy konsulatu.

Najbardziej popularnym typem wizy do Chin jest wiza turystyczna. Aby otrzymać wizę do Chin wystarczy tylko kilka chwil (bez stania w kolejkach i dojazdów).

  • Należy przygotować dokumenty: wydrukować i wypełnić wniosek wizowy, dostępny powyżej, przygotować paszport, jedno zdjęcie (prośba o nie przyklejania zdjęcia na wniosku) oraz jeśli posiadasz wydruk rezerwacji biletu lotniczego (szczegóły poniżej).
  • Skompletowane dokumenty od razu można wysłać kurierem na nasz adres (ul. Miła 2, lok 117, 00-180 Warszawa) i napisać mailem informację o przekazaniu dokumentów do wizowania.
  • Można także zadzwonić do nas, lub napisz tutaj, żeby umówić sposób przekazania dokumentów (np. naszym kurierem lub dostarczyć dokumenty osobiście).
  • Po otrzymaniu dokumentów na wizę do Chin zawsze mailowo informujemy klienta o dostarczeniu, dacie złożenia i odbioru dokumentów.
  • Opłatę konsularną i za pośrednictwo klient dokonuje przelewem po złożeniu przez nas dokumentów w konsulacie.
  • Wiza do Chin będzie do odbioru w naszym biurze lub odesłana kurierem.

Żeby zapisać wniosek wizowy do Chin na komputerze, bez otwierania go w przeglądarce kliknij tu: wniosek wizowy Chiny.

Do skutecznego złożenia wniosku są potrzebne następujące dokumenty:

  • Paszport ważny minimum pół roku, licząc od daty wjazdu do Chin (3 wolne strony obok siebie)
  • Aktualna fotografia, wykonana nie wcześniej, niż na pół roku przed złożeniem wniosku wizowego. Parametry fotografii: kolorowe zdjęcie na jasnym tle o wymiarach 3,5 x 4,5 cm, twarz z zamkniętymi ustami zajmująca 70-80% fotografii na wprost, bez nakrycia głowy (oprócz osób noszących nakrycie głowy zgodnie z zasadami swojego wyznania lub tradycji narodowych, pod warunkiem, że z takim nakryciem głowy osoba aplikująca o wizę jest na zdjęciu w swoim paszporcie).
  • Obowiązkowa rezerwacja hotelowa na każdy planowany wjazd i wyjazd (do wizy 2-krotnej - 2 rezerwacje) (jeśli nie posiadasz rezerwacji, możesz jej dokonać za naszym pośrednictwem - koszt rezerwacji 50,00 PLN)
  • Obowiązkowa rezerwacja lotnicza na każdy planowany wjazd i wyjazd (do wizy 2-krotnej - 2 rezerwacje) (jeśli nie posiadasz rezerwacji, możesz jej dokonać za naszym pośrednictwem - koszt rezerwacji 50,00 PLN)

Warto wiedzieć:

  • Pośrednictwo tylko 123,00 PLN tryb normalny (płatność po złożeniu dokumentów w konsulacie. Przelewem lub gotówką w biurze)
    Chińskie Centrum Wizowe -148,00 PLN tryb normalny (ceny do końca 2018 r. od 1 stycznia 2019 r. ceny Chińskiego Centrum Wizowego wyższe o 20%)
    - 220,00 PLN tryb ekspresowy
    - 370,00 PLN tryb super ekspres
    Opis procedur i cennik opłat znajduje się tutaj. Uwaga - zmiana opłat konsularnych od 15.10.2018
  • O innych typach wiz do Chin oraz wymaganych dokumentach, można przeczytać tutaj
  • Ubezpieczenie na czas podróży, które można u nas zamówić - nie jest wymagane, ale zalecane.

Najczęściej zadawane pytania:


1.
Dlaczego muszę wypełniać wniosek papierowy, nie da się tego zrobić on-line?
1.
Jakie dokumenty są potrzebne do wyrobienia wizy turystycznej do Chin?
1.
Jaki jest czas oczekiwania na wizę do Chin?
1.
Wybieram się do Hong Kongu, czy potrzebuję wizy?
1.
Co oznacza termin „najdłuższy z planowanych pobytów w Chinach”?
1.
Czy obcokrajowiec może się ubiegać o wizę do Chin w Warszawie?
1.
Czy rezerwacja hotelowa i lotnicza jest konieczna przy aplikowaniu o wizę do Chin?
1.
Z jakim wyprzedzeniem mogę składać dokumenty na wizę do Chin?
1.
Czy każde pole we wniosku wizowym do Chin musi być wypełnione?
1.
Co należy wpisać w punkcie 1.23. dotyczącym członków rodziny? Do Chin podróżuję sam.
1.
Czy jadąc na targi do Chin, mogę ubiegać się o wizę turystyczną?
1.
Czy dokumenty na wizę chińską muszę złożyć osobiście?
1.
Czy dokumenty na wizę pracowniczą do Chin, mogę złożyć za Państwa pośrednictwem?
1.
W jaki sposób dokonuję płatności za wizę do Chin?
1.
W jakie dni składamy dokumenty w konsulacie?

16.