tel. 22 350 69 49

Wizy do Chin:

Pośrednictwo
Koszt wizy:

Najbardziej popularnym typem wizy do Chin jest wiza turystyczna. Aby otrzymać wizę do Chin wystarczy tylko kilka chwil (bez stania w kolejkach i dojazdów).

  • Należy przygotować dokumenty: wydrukować i wypełnić wniosek wizowy, dostępny powyżej, przygotować paszport, jedno zdjęcie oraz jeśli posiadasz wydruk rezerwacji biletu lotniczego (szczegóły poniżej).
  • Skompletowane dokumenty od razu można wysłać kurierem na nasz adres (ul. Miła 2, lok 117, 00-180 Warszawa) i napisać mailem informację o przekazaniu dokumentów do wizowania.
  • Można także zadzwonić do nas, lub napisz tutaj, żeby umówić sposób przekazania dokumentów (np. naszym kurierem lub dostarczyć dokumenty osobiście).
  • Po otrzymaniu dokumentów na wizę do Chin zawsze mailowo informujemy klienta o dostarczeniu, dacie złożenia i odbioru dokumentów.
  • Opłatę konsularną i za pośrednictwo klient dokonuje przelewem po złożeniu przez nas dokumentów w konsulacie.
  • Wiza do Chin będzie do odbioru w naszym biurze lub odesłana kurierem.

Żeby zapisać wniosek wizowy do Chin na komputerze, bez otwierania go w przeglądarce kliknij tu: wniosek wizowy Chiny.

Do skutecznego złożenia wniosku będziesz potrzebować nastepujące dokumenty:

  • Paszport ważny minimum pół roku, licząc od daty wjazdu do Chin (3 wolne strony obok siebie)
  • Aktualna fotografia, wykonana nie wcześniej, niż na pół roku przed złożeniem wniosku wizowego. Parametry fotografii: kolorowe zdjęcie na jasnym tle o wymiarach 3,5 x 4,5 cm, twarz z zamkniętymi ustami zajmująca 70-80% fotografii na wprost, bez nakrycia głowy (oprócz osób noszących nakrycie głowy zgodnie z zasadami swojego wyznania lub tradycji narodowych, pod warunkiem, że z takim nakryciem głowy osoba aplikująca o wizę jest na zdjęciu w swoim paszporcie).
  • Wydruk rezerwacji biletu lotniczego w obie strony (jeśli posiadasz, jeśli nie posiadasz rezerwacji, możesz jej dokonać za naszym pośrednictwem)

Warto wiedzieć:

  • Pośrednictwo tylko 99,00 PLN (płatność po złożeniu dokumentów w konsulacie. Przelewem lub gotówką w biurze)
  • Opis procedur i cennik opłat znajduje się tutaj. Uwaga - zmiana opłat konsularnych od 14.03.2016
  • O innych typach wiz do Chin oraz wymaganych dokumentach, można przeczytać tutaj
  • Ubezpieczenie na czas podróży, które można u nas zamówić - nie jest wymagane, ale zalecane.

Najczęściej zadawane pytania:


1.
Dlaczego muszę wypełniać wniosek papierowy, nie da się tego zrobić on-line?
1.
Jakie dokumenty są potrzebne do wyrobienia wizy turystycznej do Chin?
1.
Jaki jest czas oczekiwania na wizę do Chin?
1.
Wybieram się do Hong Kongu, czy potrzebuję wizy?
1.
Co oznacza termin „najdłuższy z planowanych pobytów w Chinach”?
1.
Czy obcokrajowiec może się ubiegać o wizę do Chin w Warszawie?